“Днес, в Гърция, 350000 души работят в сектора на синята икономика, и е оптимистично, те да се  удвоят през следващото десетилетие.”- каза Мариана Терзидаки, съветник по кариери (Militos Consulting SA), по време на представянето си пред младежи, живеещи в Кими ( Халкида), подчертавайки възможностите за работа в нарастващата синя икономика.

Дискусията подчерта специалния интерес на младите хора към корабостроенето и крайбрежния туризъм и бяха поставени множество въпроси относно възможностите за обучение, които ще им позволят да работят в секторите на морската биотехнология и океанската енергия.

Те бяха информирани и за стартиралата безплатна работна платформа - www.bluegeneration.careers, която ще бъде непрекъснато поддържана и актуализирана с нови работни места. 

Хиляди благодарности на Evia island Κοιν.Σ.Επ and ΟΛΝΕ за тяхното гостоприемство и спазване на съответните мерки, свързани с COVID-19.

За повече информация, моля, посетете: www.bluegeneration.org или се свържете с нас на Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., за да ви представим подробно възможностите за работа, предлагани на младежи в България, Гърция, Португалия, Полша и Испания.