Το Blue Generation σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Odyssey προσφέρουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο μικρής διάρκειας στην ειδικότητα του Υπεύθυνου Ναυτικής Ασφάλειας.

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκπαίδευσης:

• Λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης

• Έχουν ευκαιρία για συνέντευξη σε ναυτιλιακή εταιρία*

• Μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους με αρχικό μισθό 1.800 ευρώ.

 

Περιεχόμενο και διάρκεια εκπαίδευσης

Μαθήματα Θεωρητικά εντός αίθουσας 8 ημέρες

Βασικές αρχές ναυσιπλοΐας, Βασικές έννοιες και λεξιλόγιο ναυτιλίας, Παρακολούθηση Φωτογραφικού υλικού και Βίντεο από σκάφη αναψυχής και πλοία και αναγνώριση αυτών, Γιατί να επιλέξω την Ναυτιλία, Κανόνες ασφαλείας, Γενικές αρχές Maritime Security, Best Management Practices / BMP5, Βασική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, UAV & MARITIME, Βασική χρήση και αναγνώριση οπλισμού ο οποίος χρησιμοποιείται στο maritime security (απαραίτητο μόνο για τους άνδρες).

Θεωρητικές εξετάσεις 1 ημέρα 

Μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, εντός σκαφών και πλοίων 4 ημέρες

Εκπαίδευση και Πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έλαβε ο εκπαιδευόμενος σε πραγματικό χρόνο σε σκάφη – πλοία και στη στεριά αναλόγως των καιρικών συνθηκών . Ενέργειές και διαδικασίες που εκτελούνται και στα λιμάνια όπου δένουν τα πλοία με στόχευση την ασφαλή παραμονή σε αυτά. Επίσκεψη σε σκοπευτικό Όμιλο η σε οπλοπωλείο για παρουσίαση οπλισμού που γίνεται συνήθως χρήση σε αυτό το επάγγελμα (απαραίτητο μόνο για τους άνδρες).

 

Κύρια καθήκοντα του/της  Υπεύθυνου/ης  Ναυτικής Ασφάλειας

Ως μέλος της ομάδας ασφαλείας του πλοίου, η οποία διοικείται από τον Ομαδάρχη, υπακούει σε εντολές του Ομαδάρχη. Στο λιμάνι ελέγχει για την ασφαλή επιβίβαση όλων των επιβατών, σε συνεργασία με το πλήρωμα και τους Αξιωματικούς του πλοίου και εκτελεί υπηρεσίες με στόχο την προστασία από λαθρεπιβάτες,  κλέφτες και διακινητές λαθραίων προϊόντων. Ειδικότερα σε επιβατηγά πλοία και κρουαζιερόπλοια, στο λιμάνι ελέγχει ταξιδιωτικά έγγραφα και αποσκευές και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή όλων των επιβατών, ενώ εν πλω συμβάλλει στην εύρυθμή λειτουργία όλων των τμημάτων, και επιβλέπει για ήρεμη και χωρίς προβλήματα συμβίωση των επιβατών εντός του πλοίου. Ανάλογα με την αποστολή και την εκπαίδευση που έχει λάβει, κάνει χρήση οπλισμού, όπου απαιτείται. Έχει απόλυτη επίγνωση του έργου που εκτελεί η ομάδα, και γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες πρέπει να εκτελούνται με γνώμονα τη διεθνή νομοθεσία και τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας.

 

Η ομάδα των εισηγητών

Αποτελείται από στελέχη Επιλογής Προσωπικού Ναυτιλιακών εταιριών ή εταιριών Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας Πλοίων, με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη κατάρτιση στο εξωτερικό. Έχουν εκπαιδεύσει εκατοντάδες νέους, οι οποίοι έχουν επανδρώσει με επιτυχία θέσεις Maritime Security Officer και Ναύτη.

Φώτιος Δημακόπουλος | Φώτιος Αμαξόπουλος | Αναστάσιος Καρακασίδης | Ιωάννης Μαλανδρής

 

Προϋποθέσεις για υποψηφίους/ιες  εκπαιδευόμενους/ες

• Ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών
• Είναι απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού
• Έχουν βασικές γνώσεις Αγγλικών
• Είναι εμβολιασμένοι/ες για Covid 19
• Έχουν καλή φυσική κατάσταση


• Για τους άνδρες απολυτήριο στρατού
• Για τις γυναίκες εμπειρία security θα θεωρηθεί πλεονέκτημα
• Έχουν λευκό ποινικό μητρώο

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη εκπαίδευση, παρακαλούμε σκεφτείτε ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρονται και προωθήστε τους αυτή τη σελίδα.

Οι συγκεκριμένες θέσεις εκπαίδευσης απευθύνονται σε νέους/νέες 18-29 ετών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Blue Generation, που υλοποιεί στην Ελλάδα η Μίλητος Συμβουλευτική.

* Η συνέντευξη σε ναυτιλιακή εταιρία θα προγραμματιστεί σε όσους πληρούν τα κριτήρια του επιθυμητού επιπέδου γνώσεων του εκπαιδευτικού υλικού και είναι στην κρίση των εκπαιδευτών και του υπεύθυνου για τις συνεντεύξεις.