✅ #Καριέρα στην #Ιχθυοκαλλιέργεια 🐟 μπορείς να κάνεις ως περιβαλλοντολόγος ή δύτης στις πλωτές εγκαταστάσεις, ή ως στέλεχος marketing, οικονομολόγος ή προγραμματιστής στο γραφείο, και να παραμείνεις στον τόπο σου, αφού υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, ανέφερε η κα Ismini Bogdanou, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημόσιων Σχέσεων, Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).
✅ #Πωλητής_στην_ιχθυόσκαλα, το Χρηματιστήριο των ψαριών, επάγγελμα με ζήτηση που το μαθαίνεις κυρίως στην πράξη, δίπλα στους έμπειρους ιχθυεμπόρους. Ο κος Savvas Smirnakis, Ιχθυολόγος, Πρόεδρος των Ιχθυεμπόρων της Ιχθυόσκαλας Πειραιά, ανέδειξε τη ζήτηση για νέους/νέες στον κλάδο της αλιείας, από το στάδιο της συγκομιδής και επεξεργασίας, έως τη συσκευασία και τη διάθεση στη χονδρική και λιανική αγορά.
✅ #Νέες_θέσεις_εργασίας δημιουργούνται μέσω της εφαρμογής μοντέλων #βιώσιμης_ ανάπτυξης για την Αλιεία 🔱 και του σχεδιασμού σύγχρονων υπηρεσιών, όπως ο #αλιευτικός_τουρισμός 🐟 , τόνισε ο κος Νίκος Θεράπος, Διευθυντής Πολιτικής και Οικονομικών, Enaleia.
📌 Αυτά είναι μερικά από τα άκρως ενδιαφέροντα σημεία που αναδείχθηκαν στο τρίτο blueTALK με θέμα τις ευκαιρίες απασχόλησης στη #Βιώσιμη_Αλιεία και στην Ιχθυοκαλλιέργεια
Τα #blueTALKS είναι μια ακόμα καινοτόμος πρωτοβουλία της Militos Consulting S.A. με σκοπό την ανάδειξη των ευκαιριών απασχόλησης για της νέους στον ταχύτατα #αναπτυσσόμενο_κλάδο της Γαλάζιας Οικονομίας , στο πλαίσιο του BlueGeneration Project Greece