Μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης, που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, ενημερώθηκαν για τις προοπτικές κατάρτισης και απασχόλησης στην Γαλάζια Οικονομία. Η ανταπόκρισή τους ήταν ιδιαιτέρως θερμή, καθώς πολλά μέλη των οικογενειών τους απασχολούνται ήδη σε τεχνικούς κυρίως τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, πολλοί από τους μαθητές/τριες εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον για προσωπική καθοδήγηση από τους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ομάδας Blue Generation, με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Τσίμα από τη Μίλητος Συμβουλευτική.
Η διαδικτυακή ενημέρωση υλοποιήθηκε [σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Καθηγητή κ. Τάσο Σαρρή και τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σ. Συμεωνίδη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά], στο πλαίσιο του έργου Blue Generation που χρηματοδοτείται από τον EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Συντονιστής του έργου στην Ελλάδα είναι η Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ με την ενεργό υποστήριξη της Sea Teach (Ισπανία).
To έργο Blue Generation υλοποιείται από διεθνή κοινοπραξία εταίρων από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία με την υποστήριξη φορέων-ειδικών στην Γαλάζια Οικονομία από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.
Στόχος του Blue Generation είναι η εμπλοκή των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών στα επαγγέλματα της θάλασσας, ως μια σύγχρονη, ελκυστική και αποδοτική λύση για αποφυγή της ανεργίας ή έξοδο από την ανεργία. Εστιάζει σε 7 τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας: παράκτιο τουρισμό, ναυπηγική, ωκεάνια ενέργεια, θαλάσσια βιοτεχνολογία, θαλάσσιες μεταφορές, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες.
Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες συμβουλευτικού mentoring δωρεάν σε νέους και νέες, απλώς εξ’αποστάσεως λόγω Covid-19. Προσαρμόσαμε και το πρόγραμμα ενημέρωσης σε σχολεία, οργανισμούς επαγγελματικής κατάρτισης και κέντρα νεότητας και συνεχίζονται στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής προσπάθειας μέσω διαδικτύου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε επικοινωνήστε μαζί μας!